Fairtrade Höstkampanj 2019

Fairtradeveckan - Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade

När vi handlar Fairtrade bidrar vi till en schysstare världshandel. Ju mer vi handlar, desto mer bidrar vi. Så det kan aldrig bli för mycket Fairtrade helt enkelt.
Fairtrade betyder en tryggare familjeekonomi, bättre arbetsvillkor och mer hållbara jordbruksmetoder. På köpet kommer handlingskraft och en större framtidstro.
Genom att välja Fairtrade-märkta produkter är du med och skapar möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
Fairtrade betyder schyssta produkter och tryggare ekonomi och bättre arbetsvillkor för odlare och deras familjer. Fairtrade betyder också mer hållbarhet i världens jordbruk. Det finns alltså ingen anledning att hålla igen.

Passa på att köp hem Hazienda och Estanzia nästa gång du handlar.

Hazienda har en fyllig och smakrik karaktär. Smaken är komplex men välbalanserad med toner av mogna bär, plommon och nötter. Kaffet har en frisk karaktär som framträder och bevaras efter salt mat, såsom räkor eller salami. Sältan tar fram en fruktig och balanserad syra samtidigt som komplexiteten bevaras. Tillsammans med choklad får kaffet en friskhet som snabbt avtar och lämnar en känsla av välbehag.

Estanzia är ett friskt och balanserat kaffe med toner av röda vinbär och mjölkchoklad. Doften är svagt syrlig och har en mjuk underton.

Estanzia passar extra bra tillsammans med söta och syrliga frukter, bär och efterrätter.  Tillsammans med en syrlig citronmousse blir kaffet en fullträff.

Läs även mer om detta direkt på Fairtrades hemsida:

Kaffeodlare i upprop mot för låga priser: https://fairtrade.se/kaffeodlare-i-upprop-mot-for-laga-priser/

Vad säger forskningen om Fairtrade: https://fairtrade.se/vad-sager-forskningen-om-fairtrade/