Expedition Kahawa - jakten på mästarens blandning

Zoégas Master Barista Ola Persson står inför en utmaning. Om ett par veckor ska han tävla i International Coffee Championship i Dubai –en tävling som han inte bara vill försöka vinna utan göra det på sitt eget sätt. Han reser därför till Kenya och ger sig ut på ett storslaget äventyr  runt foten av Mount Kenya. Där måste han på bara en vecka lyckas hitta den ultimata kaffebönan till sin tävlingsblandning.  Expeditionen leder honom kors och tvärs över Kenyas vidsträckta savanner, djupa plantage och höga berg.

Expedition Kahawa är ett äventyr och en skildring av kärleken till kaffe. Under resans gång stöter Ola på hinder som riskerar att krossa hans dröm och genom färgstarka och lärorika möten med kaffebönder och deras odlingar får Ola en rejäl ögonöppnare och unik inblick i hantverket samtidigt som han får nya insikter om hoten mot kaffets framtid.

Att hitta den ultimata kaffebönan är både varmare, svettigare och svårare än vad Ola någonsin kunnat räkna med. Kommer han lyckas i sitt sökande? Eller är allt endast en ouppnåelig dröm?

Expedition Kawaha är en samproduktion mellan Jarowskij och Zoégas och sänds på streamingtjänsten Viaplay.

Läs mer om Expedition Kahawa och hur du kan se den på Viaplay, här.