ZOÉGAS Café

 

 

Välkommen till ZOÉGAS Café & butik. Här kan du köpa nymalet kaffe samt specialkaffen som endast finns i vår butik. Allt kaffe mals medan du väntar, många passar på att ta en snabb espresso på stående fot under tiden. Andra sätter sig ner i den lilla cafédelen och njuter av en alldeles osedvanligt god kopp ZOÉGAS. Här hittar du även porslin och andra kaffetillbehör. På sommaren har butiken en uppskattad uteservering.

I ZOÉGAS-butiken har det sålts kaffe ända sedan huset byggdes 1901. Förr i tiden hade det lilla företaget rosteri i källaren och provrum, kontor och butik i gatuplanet. I våningarna ovanpå bodde familjen Zoéga. I skyltfönstret har kaffehjulen snurrat sedan 1931. Inredningen är till stora delar orörd sedan dess.

Mörk mahogny, marmorgolv, mässings-detaljer och kaffekvarnar som sprider doften av härligt nymalet kaffe sätter stämningen. I taket finns vackra målningar och i butiken hittar du till och med en telefonhytt helt i mahogny med en fullt fungerande gammal bakelittelefon. Har du vägarna förbi Drottninggatan 30 i Helsingborg har du ingen ursäkt att inte komma in på en kopp.

Här kan du även köpa aktuella ZOÉGAS tillbehör, muggar, termosar, kaffeburkar, tygpåsar. Väl värt ett besök!

Öppettider ZOÉGAS Café & Butik
Måndag–Fredag 10–18
Lördag 10–16
Söndag stängt
Telefon 042-21 63 00