ZOÉGAS Café

En riktig pärla för alla kaffeälskare. I ZOÉGAS-butiken kan du köpa alldeles nymalet kaffe av klassiker som Mollbergs Blandning och Skånerost eller upptäcka nya favoriter. Allt kaffe mals medan du väntar.

 

 

Välkommen till ZOÉGAS Café & butik. Här kan du köpa nymalet kaffe samt specialkaffen som endast finns i vår butik. Allt kaffe mals medan du väntar, många passar på att ta en snabb espresso på stående fot under tiden. Andra sätter sig ner i den lilla cafédelen och njuter av en alldeles osedvanligt god kopp ZOÉGAS. Här hittar du även porslin och andra kaffetillbehör. På sommaren har butiken en uppskattad uteservering.

I ZOÉGAS-butiken har det sålts kaffe ända sedan huset byggdes 1901. Förr i tiden hade det lilla företaget rosteri i källaren och provrum, kontor och butik i gatuplanet. I våningarna ovanpå bodde familjen Zoéga. I skyltfönstret har kaffehjulen snurrat sedan 1931. Inredningen är till stora delar orörd sedan dess.

Mörk mahogny, marmorgolv, mässings-detaljer och kaffekvarnar som sprider doften av härligt nymalet kaffe sätter stämningen. I taket finns vackra målningar och i butiken hittar du till och med en telefonhytt helt i mahogny med en fullt fungerande gammal bakelittelefon. Har du vägarna förbi Drottninggatan 30 i Helsingborg har du ingen ursäkt att inte komma in på en kopp.

Online-shoppen är tyvärr stängd och kommer ej öppnas igen.

Öppettider ZOÉGAS Café & Butik
Måndag–Fredag 10–18
Lördag 10–15
Söndag stängt
Telefon 042-21 63 00