WAY OUT WEST 2018

För fjärde året i rad bjuds besökarna på hållbart Zoégas kaffe på Way Out West i Göteborg. Way Out West är en festival som sätter hållbarhet främst och där fokus ligger på att ständigt minska sin miljöpåverkan. Zoégas skapar med sitt långtgående hållbarhetsinitiativ Coffee by Women tusentals nya kvinnliga entreprenörer inom kaffeindustrin i Östafrika för att höja levnadsstandarden för kaffeodlarna. I Zoégas kaffelounge kan man diskutera hållbart kaffe för framtiden, snurra på lyckohjulet och dricka kaffe på nya sätt. #zoegas #coffeebywomen                      

Way out west är en festival som under 12 år berikat Göteborg med musik och film under tre dagar i augusti. Sedan tre år tillbaka är Zoégas festivalens kaffeleverantör som dessutom bjuder alla festivalens besökare på hållbart odlat kaffe i Zoégas kaffelounge, placerad vid huvudingången till festivalområdet. 

Way out West är en innovativ festival som sätter hållbarhet främst och strävar efter att hitta nya sätt att minska sin miljöpåverkan. Festivalen är köttfri sedan 2012 och till stor del mjölkfri sedan 2015.

För Zoégas är hållbarhet så mycket mer än certifieringar och ingenting som ska hanteras av enstaka företag eller individer. Vi behöver alla tänka på vår egen roll för en hållbar framtid och hur vi kan minska vår miljöpåverkan. Way Out West är ett bra exempel på hur man kan tänka bredare kring hållbarhet. Som en av Way Out Wests vänner är vi glada över att kunna bjuda på vårt smakfulla resultat av vårt hållbarhetsarbete under hela festivalen, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Zoégas arbetar med hållbarhet genom hela värdekedjan. Genom kostnadsfria utbildningar har Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women sedan 2011 utbildat mer än 50 000 kaffebönder och kraftigt ökat antalet kvinnliga kaffeodlare med ledande befattningar. Hållbarhetsinitiativen har ett extra fokus på kvinnor och unga. Målet är att minst 30 procent av de som utbildas i de egna projekten ska vara kvinnor. Alla behövs för att säkra tillgången på kaffe av hög kvalitet. Utöver det, har man genom att arbeta målmedvetet med miljöarbetet uppnått flera stora förbättringar i rosteriet i Helsingborg. I strävan efter att bli helt utsläppsneutrala, köper Zoégas all el producerad av 100% vindkraft.

Vi ser fram emot en rolig festival där vi får chansen att träffa nya och gamla Zoégas-fans och berätta mer om hur vi gör kaffevärlden bättre genom vårt långsiktiga och omfattande hållbarhetsarbete, fortsätter Hans Nilsson.

 

I år går Way Out West av stapeln den 9 augusti och pågår till den 11 augusti. Kom förbi Zoégas kaffelounge om du vill diskutera hållbarhet och njuta av riktigt gott kaffe, odlat för framtiden. På lördag den 11/7  kommer Superbarista Ola Persson till loungen och bjuder på exklusiva kaffedrinkar och varje dag finns möjlighet att snurra på lyckohjulet och samtidigt lära sig mer om kaffe för framtiden.

Läs mer om Zoégas hållbarhetsarbete på zoegas.se och följ händelserna på Way Out West på Instagram via @zoegaskaffe. 

För mer information, vänligen kontakta:

Hans Nilsson, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702 – 48 80 60

 

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB 
annelie.barkelund@se.nestle.com
Mobil: 072 - 703 23 86