8 APRIL 2013: ZOÉGAS BLACK VELVET LANSERAS SOM HELA BÖNOR

Konsumenternas intresse för att nymala sitt eget kaffe har ökat och därför lanseras nu ZOÉGAS Black Velvet som hela bönor. ZOÉGAS Black Velvet är ett smakfullt höghöjdskaffe där mörkrostningen tar fram en sammetslen smak med toner av ljus choklad, knäck och röda bär. Nyheten finns i dagligvaruhandeln från vecka 19.

ZOÉGAS Black Velvet lanserades som bryggkaffe i februari 2012 och blev årets bästa lansering inom segmentet med cirka 900 000 sålda förpackningar á 500 gram*. Black Velvet är en mörkrostad kaffeblandning baserad bland annat på kaffebönor från den natursköna dalen Vila Rica i Peru. Odlingarna ligger på Andernas sluttningar där jordmånen är vulkanisk vilket är idealiskt för kaffeodling. För att hinna utveckla så mycket arom som möjligt har kaffebönorna fått mogna långsamt i skuggan innan de skördats.

– Allt fler upptäcker fördelarna med att nymala sitt eget kaffe. Det är både enkelt och doftar ljuvligt, aromerna som frisläpps vid malningen ger en ännu smakfullare upplevelse för alla sinnen. Hela 36 procent av de som dricker kaffe anger att det är just känslan av att dricka en doftande, nybrygd kopp kaffe som är den främsta anledningen till att de dricker så mycket kaffe**, säger Cathrine Ossborn, marknadschef på ZOÉGAS.

Hela bönor är en starkt växande trend på den svenska kaffemarknaden och under förra året växte segmentet med drygt 17 procent, jämfört med föregående år enligt statistik från marknadsanalysföretaget Nielsen. ZOÉGAS stod för 51 procent av marknaden för hela bönor under 2012.

ZOÉGAS Black Velvet passar extra bra i kombination till sött, förslagsvis till en dessert efter maten. Prova gärna en kopp kaffe tillsammans med en nötmaräng, crème brûlée eller nougatglass. Black Velvet passar också bra tillsammans med en matigare smörgås fylld med brieost och fikonmarmelad. Den sammetslena smaken i kaffet balanserar sötman och krämigheten i osten.
________________________________________________________

PRODUKTINFORMATION

ZOÉGAS Black Velvet hela bönor ingår i ZOÉGAS Selected-sortiment och finns i butik från vecka 19. Blandningen har ett rekommenderat cirkapris på 65-70 kronor, för en förpackning på 500 gram. En förpackning räcker till cirka 80 koppar.

* Kan jämföras med ZOÉGAS Mollbergs Blandning som varje år säljs ca 1 900 ton (ZOÉGAS Black Velvet ca 450 ton)

** Added Value Usage & Attitudes, februari 2013