28 OKTOBER 2019 - ÅRETS JULKAFFE REDAN SLUTSÅLT

Årets julkaffe med signaturböna från Yunnanprovinsen i Kina sålde slut i rekordfart. Hög efterfrågan i kombination med unika kaffebönor i begränsad mängd är anledningen.

Sedan 1988 har Zoégas traditionsenligt tagit fram en unik och limiterad blandning som ett tack till sina trogna kaffedrickare. Julkaffet ska vara mörkrostat, mustigt och med inslag av kaffebönor från Östafrika och med mycket karaktär för att komplettera julens kraftiga smaker. I år kommer signaturbönan från Kina och Yunnanprovinsen, där kaffebären mognat långsamt ovanför molnen på 1480-1648 meter över havet.

- Eftersom julkaffets signaturböna har ett specifikt ursprung är skörden och volymen begränsad. Julkaffet rullades ut i butik under vecka 41 men bara tre veckor senare så tog allt kaffe slut hos oss, vilket är i tidigaste laget. Det som finns på butikshyllan idag är det som finns kvar. Vi är otroligt nöjda med årets blandning. Den gifter sig så fint med julens smaker, säger Hans Nilsson, marknadschef Zoégas.

Med sin mörkare rostning och toner av marsipan och päron gör sig årets julkaffe extra bra till klassiker som mandelmusslor, saffransbiscotti och dadelbollar. Det krävs en mörkare rostning för att matcha den lite kraftigare mat som vi vanligtvis äter till jul. Årets produktdesign är en fin blandning mellan klassisk svensk jul och inslag från Kina.

- Vi är naturligtvis glada över den höga efterfrågan på julkaffet, men vi hoppas att det går att få tag på kaffet i butik ett tag till, så att så många som möjligt får möjlighet att prova det, fortsätter Hans Nilsson.

Julkaffet finns i butik från cirka vecka 41 som malet kaffe 450g och som hela bönor 450g. Rek pris 42,90 vs 56,90 kr.

Hans Nilsson, marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
Mejl: hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702-488060