11 AUGUSTI 2016: ZOÉGAS LANSERAR KLASSISK LÅT MED KENYANSKT STJÄRNSKOTT

Den svensk-kenyanska artisten Alicios Theluji har på uppdrag av ZOÉGAS översatt den klassiska låten ”Vi måste höja våra röster” till Swahili. ZOÉGAS har också spelat in en tillhörande musikvideo i Nairobi för att lyfta fram det moderna Afrika och sitt omfattande hållbarhetsarbete i området. #zoegaskaffe #coffeebywomen

− Vi vill genom vår sång, vars original inspirerat till att stärka kvinnor, och film visa det Kenya som vi ser när vi besöker landet, även utanför kaffeplantagen. Starka tjejer och killar som med självförtroende ser på framtiden. Inom kaffeodling men också inom andra verksamheter. Som alltid står Östafrika och speciellt Kenya, som är så viktigt för den unika ZOÉGAS-smaken, i fokus, säger Cathrine Ossborn, Marknadschef på Zoégas.

Musikvideon kommer i olika versioner att synas i digitala medier och kanaler så som på Facebook och Instagram med start vecka 32. Den nya versionen av ”Vi måste höja våra röster” hittar du här.

Den karakteristiska ZOÉGAS-smaken kommer från högkvalitativa kaffebönor odlade i Östafrika, där ZOÉGAS investerar i flera hållbarhetsprojekt för att säkra framtidens kaffe. Projekten fokuserar på att
hjälpa kaffebönderna att öka sina inkomster på ett hållbart sätt, eftersom utbudet av ansvarsfullt odlade kaffebönor minskar samtidigt som efterfrågan ökar.

50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor, men bara fem procent har ledande
befattningar. ZOÉGAS har därför ett extra fokus på kvinnliga kaffebönder i sina projekt- alla behövs för att säkerställa framtidens kaffe.

Läs mer om ZOÉGAS omfattande hållbarhetsarbete på zoegas.se.

Musikvideon är framtagen av reklambyrån DDB och produktionsbyrån Giants & Toys:

DDB

Art Director - Martin Lundgren

Copywriter - Tomas Granath 

Account Director - Giselle Almonacid

Account Manager - Therese Loodin

Planner - Cornelia Wangel

Producer - Johan Svensson

Editor - Pablo Diaz
 

Giants & Toys

Director - Alexandra Dahlström

Executive producer - Calle Isberg

Line producer - Anna Lundin
DOP - Petrus Sjövik

____________________________________________________________

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
 

Cathrine Ossborn, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB

cathrine.ossborn@se.nestle.com
Tel: 042 - 19 91 64
Mobil: 0705 - 43 40 47

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB 

annelie.barkelund@se.nestle.com  

Mobil: 0727 - 03 23 86

 

ZOÉGAS är marknadsledare för mörkrostat kaffe och grundades 1886 i Helsingborg av Carlos Zoéga. ZOÉGAS arbetar för hållbart producerat kaffe genom hela leveranskedjan och samarbetar med med verifiering- och certifieringsorganisationer såsom 4C och miljöorganisationen Rainforest Alliance etc. Familjen Zoéga sålde företaget till Nestlé på hundraårsdagen 1986. Kaffet är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor för en smakfullare upplevelse. För mer information, besök www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe.