2 APRIL 2014: ZOÉGAS TAR FRAM SOMMARKAFFE TILLSAMMANS MED SVENSK KAFFEMÄSTARE.

Idén om att göra ett nytt säsongskaffe började med att Christina Jorme, kvalitetstekniker och tidigare SM-vinnare i kaffe, testade ett kaffeprov från det alltid sommargröna Papua Nya Guinea. Nu lanseras Limited Blend No 5 Summer Edition, speciellt anpassad för sommarens alla smakupplevelser, från grillad mat till efterrätter som rabarberpaj och citronfromage.

ZOÉGAS Limited Blend No 5 har en bas av högkvalitativ storbönig AA* från Papua Nya Guinea. Högvuxna, tvättade kaffebönor som odlats av småodlare i rik vulkanisk jord. I en komposition med högvuxet kaffe från Rainforest Alliance certifierade odlingar i Colombia får vi ett kaxigt och spännande kaffe med mycket smak av frukter och vilda bär.

– Människors mat- och dryckesvanor förändras mycket på sommaren. Vi kaffeproducenter har inte varit tillräckligt bra på att ta fasta på den förändringen. Men nu har vi ändrat på det, säger Cathrine Ossborn, marknadschef på ZOÉGAS.

Kaffeinköpare från ZOÉGAS åker ständigt världen runt efter kaffebönor av högsta kvalitet. Ibland kommer de över speciella råkaffe som bara finns i mindre mängd, kaffebönor som håller högsta kvalitet men som helt enkelt inte finns i den omfattningen som normalt behövs. Därför har de tagit fram Limited Blend.

-Våra föregående fyra Limited Blends har varit mycket lyckade då de har fungerat som intresseväckare för att upptäcka nya bönor och blandningar. Att intresset är så högt för nya smaker visar att människor i allt större utsträckning blir mer och mer nördigt intresserade av kaffe, säger Cathrine Ossborn.

________________________________________________________

PRODUKTINFORMATION:

ZOÉGAS Limited Blend No 5 finns i butik från vecka 15 med ett rekommenderat cirkapris på 68 till 70 kronor, för en förpackning på 500 gram. En förpackning räcker till cirka 80 koppar.

Cathrine Ossborn, marknadschef ZOÉGAS Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47, cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB
Tel: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85, marielouise.elmgren@se.nestle.com

ZOÉGAS är marknadsledare i Norden för mörkrostat kaffe. Kaffet är baserat på högkvalitativa Arabica-bönor från Östafrika, framförallt från ZOÉGAS viktigaste ursprung, Kenya. Allt för en smakfullare upplevelse, något som genomsyrat affärsidéen sedan starten. ZOÉGAS grundades 1886 i Helsingborg av italienskt ättade Carlos Zoéga och såldes av familjen Zoéga till Nestlé på hundraårsdagen 1986. I över 30 år har man aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor och ZOÉGAS har som vision att allt kaffe ska odlas enligt justa och hållbara principer samt vara rostat på hållbart odlade bönor i slutet av 2015. För mer info besök www.zoegas.se eller www.facebook.com/zoegaskaffe

* AA en klassificering för stora kaffebönor.