Årets starkaste kaffevarumärke 2017

22 SEPTEMBER 2017: ZOÉGAS UTSETT TILL ÅRETS STARKASTE KAFFEVARUMÄRKE

Evimetrix Swedish Brand Award delar varje år ut pris till de starkaste varumärkena i Sverige. Nomineringen och priset baseras uteslutande på vad konsumenterna tycker. Zoégas tog hem priset för det starkaste kaffevarumärket och placerade sig 7:a som starkaste varumärket totalt, det vill säga när alla varumärken rankades från flera branscher.

”Vi är förstås oerhört stolta och glada över utmärkelsen. Vårt kaffe är vårt hantverk, vår passion och att konsumenterna är nöjda och tycker om Zoégas sporrar oss att fortsätta vårt arbete att göra kaffet gott och hållbart för både odlare och konsument”, säger Hans Nilsson, marknadschef för ZOÉGAS.

Det är tredje året i rad som Zoégas utses till Sveriges starkaste kaffevarumärke. Sedan 2002 genomförs Evimetrix Swedish Brand Award som mäter erfarenheter och attityder gentemot ca 500 varumärken i ett 35-tal branscher. Kaffemärken har ingått sedan 2015. Undersökningen omfattar 6000 konsumenter som får svara på frågor om kundnöjdhet samt kännedom. Ett index mellan kundnöjdhet i kombination med kännedom ligger primärt till grund för rankingen.

”Vi är glada att konsumenterna uppskattar vårt kvalitetskaffe och vi tolkar detta som att kunderna värderar vårt långsiktiga hållbarhetsinitiativ med Coffee by women för att säkra kvalitetskaffe även i framtiden” säger Minette Rosén, råkaffeansvarig Zoégas.

Evimetrix som ligger bakom Swedish Brand Award arbetar med varumärkesundersökningar. Peter Wissing som är konsult och projektledare på Evimetrix ger sin syn på Zoégas placering;” Zoégas konsekventa varumärkesarbete fortsätter att ge frukt i form av mycket nöjda kunder och hög kännedom i hela landet. Dels handlar det om att konsumenterna känner igen sig i kommunikationen men också att Zoégas lever upp till det löfte man ger kunderna i form av ett välsmakande kaffe, som gör att man bibehåller sin starka ställning på kaffemarknaden”

__________________________________________________________

För mer information, vänligen kontakta:

Hans Nilsson, Marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702 – 48 80 60

Annelie Barkelund, Informationschef Nestlé Sverige AB
annelie.barkelund@se.nestle.com
Mobil: 0727 - 03 23 86