Bryggkaffe

Bryggkaffe

Bryggkaffe är extra finkorningt kaffe som är särskilt anpassat för dig som brygger ditt kaffe med en vanlig kaffebryggare eller valfri annan bryggmetod där ett kaffefilter används. I vårt sortiment av bryggkaffe ingår allt från lätta och lena mellanrostade kaffesorter till mörkrostat kaffe med mer kraftfull och mustig karaktär. Vi erbjuder också ekologiskt bryggkaffe i form av Zoegas Estanzia och Zoegas Hazienda. Båda är KRAV och Fairtrade-märkta kaffesorter som låter dig njuta av en härlig kopp nybryggt kaffe som är klimatsmart och odlat med omtanke om människan och miljön. Alla våra kaffesorter är gjorda på 100 % finaste Arabicabönor och sprider en härlig kaffedoft i ditt hem under bryggning och servering.

Kaffet nådde Sverige i slutet av 1600-talet och tog rejäl fart under 1800-talet, i samband med att koloniseringen av Afrika och Sydamerika gjorde den eftertraktade bönan mer lättillgänglig. Zoégas äldsta bryggkaffe är Mollbergs Blandning som togs fram åt Hotell Mollberg i Helsingborg år 1903.

Kahawa - Mästarens Blandning - Fruktig & balanserad mörkrost

Filmen Expedition Kahawa - Jakten på mästarens blandning är ett äventyr och en skildring av kärleken till kaffe. Vi får följa med vår master barista Olas jakt på den perfekta kaffebönan till sina drömmars kaffeblandning. Njut av mästarens blandning, en fruktig och balanserad mörkrost med toner av bär och mandarin. 100% Arabicabönor, rostade och koppade i Helsingborg. Kahawa - Mästarens Blandning ingår i vår Selected-kollektion.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Maria Zoéga Skånerost - Fyllig och kraftfull extra mörkrost

En blandning av kaffe från Östafrika och Central- och Sydamerika. Rostat extra mörkt för ett mer kraftfullt och smakrikt Skånerost, med toner av björnbär och choklad. 100% Arabicabönor. Maria Zoéga ingår i vår Selected-kollektion.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Selected

Mollbergs Blandning

Mustig & elegant mörkrost

Forza!

Eldig & kraftfull extra mörkrost

Pasión Colombia

Fruktig & livlig lätt mörkrost

Estanzia

Frisk & len lätt mörkrost

Hazienda

Fyllig & mustig mörkrost

Z

Skånerost!

Kraftig & smakrik mörkrost

Blue Java

Kryddig & harmonisk lätt mörkrost

Dark Temptation

Kryddig & smakrik mörkrost

Intenzo

Djup & fyllig mörkrost

Mezzo

Frisk & balanserad mellanrost

Mellanrost

Fikastund

Aromatisk & balanserad mellanrost

Västkust

Mjuk & frisk mellanrost

Stockholm

Välbalanserad mellanrost med många ursprung