ZOÉGAS Dark Temptation
Upptäck mjuka toner av hasselnöt

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Dark Temptation är en blandning av högvuxna bönor från Östafrika och pärlbönor från Brasilien. Våra rostmästare har varamt rostat och koppat bönorna i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakfull och mjuk kaffekaraktär med tydlig friskhet och toner av hasselnöt på 100% Arabicabönor. Vi på ZOÉGAS hyser ett passionerat förhållande till gott kaffe och vill säkerställa att varje enskild detalj i vårt kaffehantverk är av högsta kvalitet. Allt för att vi på ZOÉGAS ska kunna ge dig som kaffeälskare det bästa kaffet, och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund tillsammans med en smakfull kopp Dark Temptation.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Kaffebönorna i Dark Temptation kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö.  Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Dark Temptation ingår i vår Z-kollektion. Där hittar du våra klassiska smak- och aromrika kaffeblandningar som rostas på högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR - PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Dark Temptation är en mjuk mörkrost med kryddig underton. I doften hittar du nyanser av mandel och ljus choklad.

Smaken är behaglig och har en mjuk munkänsla som för tankarna till rostade nötter och nougat.

"Dark Temptation är ett perfekt val för den som vill dricka sitt kaffe med mjölk"

MJÖLK HJÄRTA MÖRKROST

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du dem som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer