ZOÉGAS Estanzia
Upptäck toner av röda vinbär

Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med bönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Lätt mörkrostad för en frisk smak med toner av röda vinbär och mjölkchoklad. 100% Arabicabönor. Estanzia ingår i vår Organic-kollektion, där hittar du våra certifierade kaffeblandningar som rostas på högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Estanzia är ett friskt och balanserat kaffe med toner av röda vinbär och mjölkchoklad. Doften är svagt syrlig och har en mjuk underton.

Estanzia passar extra bra tillsammans med söta och syrliga frukter, bär och efterrätter.  Tillsammans med en syrlig citronmousse blir kaffet en fullträff.

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer

Du kanske även skulle uppskatta
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer
Kaffeprovning
Läs mer