ZOÉGAS Hazienda
Upptäck toner av plommon

Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med bönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Den mörka rostningen gör kaffet friskt med en välbalanserad fyllighet, med toner av blå plommon och nötter. 100% Arabicabönor. Hazienda ingår i vår Organic-kollektion, där hittar du våra certifierade kaffeblandningar som rostas på högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Hazienda har en fyllig och smakrik karaktär. Smaken är komplex men välbalanserad med toner av mogna bär, plommon och nötter. Kaffet har en frisk karaktär som framträder och bevaras efter salt mat, såsom räkor eller salami. Sältan tar fram en fruktig och balanserad syra samtidigt som komplexiteten bevaras. Tillsammans med choklad får kaffet en friskhet som snabbt avtar och lämnar en känsla av välbehag.

Lax- och räktorn

Den här vackra aptitretaren fungerar lika bra som förrätt, som ett gott tilltugg på ostbrickan eller på buffébordet. Röran kan även användas i en fräsch sommarsallad eller som fyllning i en baguette.

4-6 snittar

100 g räkor, handskalade
75 g kallrökt lax
1 tsk limesaft
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
1 nypa nymalen svartpeppar
4-6 skivor danskt rågbröd

Skala räkorna och tärna laxen. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Tryck försiktigt ner röran i små glas eller koppar. Använd något större glas som mall och skär ut runda bitar av det danska rågbrödet. Vänd glasen med lax- och räkröra över bröden. Garnera gärna med färsk dill, limeskal och dill. 

Hazienda finns som hela bönor

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor

MJÖLK HJÄRTA MÖRKROST

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du de som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer