ZOÉGAS Hazienda
Upptäck toner av plommon

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Hazienda är en av våra Fairtrade- och KRAV-märkta blandningar gjord på 100% högvuxna Arabicabönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där våra rostmästare lyft fram en frisk kaffekaraktär, med välbalanserad fyllighet och mjuka toner av blå plommon och nötter. Vi på ZOÉGAS brinner för hantverk och kvalitet, och uttrycker vår passion genom vårt kaffe. Ett kaffe av högsta kvalitet, hållbart och ansvarsfullt odlat, skapat med gedigen kaffekunskap och en stor dos kärlek. Allt för att du som kaffeälskare ska kunna njuta av en smakfull kopp Hazienda och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kaffebönorna kommer från Fairtrade- och KRAV-certifierade odlingar. Utöver certifieringarna fortsätter vi naturligtvis att arbeta med vårt hållbarhetsinitiativ Coffee By Women. En stor och viktig del i vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Sedan 2011 har ZOÉGAS erbjudit kaffeodlare i Östafrika kostnadsfri utbildning i hållbar och produktiv kaffeodling, kvalitetsuppgradering och verifiering. Målet är att minst 30% av kaffeodlarna skall vara kvinnor. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Hazienda ingår i vår Organic-kollektion, där hittar du våra dubbelcertifierade ekologiska kaffeblandningar som rostas på 100% högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Hazienda har en fyllig och smakrik karaktär. Smaken är komplex men välbalanserad med toner av mogna bär, plommon och nötter. Kaffet har en frisk karaktär som framträder och bevaras efter salt mat, såsom räkor eller salami. Sältan tar fram en fruktig och balanserad syra samtidigt som komplexiteten bevaras. Tillsammans med choklad får kaffet en friskhet som snabbt avtar och lämnar en känsla av välbehag.

Hazienda finns som hela bönor

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor

MJÖLK HJÄRTA MÖRKROST

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du de som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer