ZOÉGAS Mollbergs Blandning
Upptäck toner av svarta vinbär

Vår äldsta och finaste blandning som togs fram åt Hotell Mollbergs i Helsingborg 1903. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central- och Sydamerika. Mustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. 100% Arabicabönor. Mollbergs blandning ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på högvuxna Arabicabönor med utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kapslar

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Mollbergs Blandning är rund och mustig och har en distinkt fruktig smak av svarta vinbär. Doften är fyllig med inslag av vaniljstång.

Kaffet får en fulländad smak tillsammans med syrliga exotiska frukter som ananas och lime. Tillsammans med äpplekaka upplevs en elegant munkänsla. Karaktären påverkas inte av sältan i kött- och fiskrätter och behåller sin fullständiga smak.

Lär dig göra ZOÉGAS cold brew på Mollbergs Blandning!

 

 

Kokt kalv i dillsås

Det här är klassisk svensk husmanskost när den är som bäst! Servera med nykokt potatis och mycket dill som förstärker smaken. ZOÉGAS Mollbergs Blandning påverkas inte av sältan i kött- och fiskrätter utan behåller sin fullständiga smak. Syrligheten i dillsåsen frigör en söt fruktighet i kaffet som ger en fräsch känsla i munnen.

4 portioner

1 kg kalvbog
8 dl kycklingbuljong (tärning går bra)
2-3 msk ättika
1-2 msk socker
5 dl grädde
1 dl mjölk
2 morötter
1 gul lök
2 tsk dillfrön från kryddpåse
½ dl hackad dill
Dillstjälkar
Salt och peppar
Maizena

Skär köttet i ätvänliga bitar, ungefär 3x3 cm. Blanchera köttet – koka ca 1 minut i lättsaltat vatten och spola av i kallt vatten. Lägg köttet i en kastrull, slå över buljong, ättika, socker, dillstjälkar och dillfrön och låt koka i ca 30 minuter. Lägg i morötterna och löken och fortsätt koka tills köttet är klart efter ca 20-30 minuter. Lyft köttet och grönsaker ur grytan och ställ åt sidan. Sila bort dillstjälkar och kryddor, slå över grädden och mjölken, koka tillsammans i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer ättika. Red av med Maizena-mjöl om det behövs. Lägg i köttet och koka upp, tillsätt den hackade dillen och servera med nykokt potatis. 

Mollbergs Blandning finns som hela bönor

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det, med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor

ZOÉGAS i kapsel, gott, enkelt och nybryggt varje gång

”The modern art of coffee" - Det är en konst att göra riktigt välsmakande kaffe, men det behöver inte vara svårt. Mollbergs Blandning finns som NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapslar. Kapslarna är konstruerade för att säkerställa att varje kopp karaktäriseras av stil och kvalitet för att erbjuda en riktig smakupplevelse. Kapslarna passar dem som vill unna sig en god kopp ZOÉGAS på nolltid, som espresso eller bryggkaffe. Ett bekvämt sätt att brygga sitt kaffe på och dessutom enkelt att byta kaffesort från kopp till kopp.”

Laga mat med Mollbergs blandning!

Kaffe kan avnjutas som så mycket mer än dryck! En som har järnkoll på detta är krögaren och kaffeentusiasten Torbjörn Lagmark från Helsingborg som under åren har tagit fram flera spännande recept med just Mollbergs Blandning som smaksättare. 

”För mig finns det inget annat kaffe som gäller. Jag uppskattar denna blandning för dess fina balans och de smakrika tonerna av svarta vinbär. Sen tror jag också att det finns något magiskt med just Mollbergs Blandning, som har med dess historik och tradition att göra", säger Torbjörn.

Till Torbjörns recept 

MJÖLK HJÄRTA MÖRKROST

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du de som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Kaffeprovning
Läs mer
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer