ZOÉGAS Stockholm
UPPTÄCK EN BALANSERAD OCH SYRLIG MELLANROST 

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Stockholm är en aromatisk och mjuk mellanrost, med en speciellt utvald komposition gjord på 100% Arabicabönor som handplockats från olika delar av världen. I vårt kafferosteri i Helsingborg har våra rostmästare varsamt rostat bönorna till perfektion och våra kvalitetsspecialister har provat om och om igen för att säkerställa ett kaffe av högsta kvalitet. Kombinationen av den livliga syrligheten tillsammans med den välbalanserade eftersmaken skapar en spännande smakresa, precis som en riktigt god mellanrost ska smaka.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Med passion för vårt kaffehantverk vill vi på ZOÉGAS ge dig som kaffeälskare det bästa kaffet och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund. Så, låt oss inspirera dig till att utforska just din goda smak och avnjuta en smakfull kopp Stockholm. Kaffebönorna i Stockholm kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Historien bakom Stockholm

Passar smakerna i en specifik mellanrost munnarna i södra Sverige lika väl som de passar munnarna i norra Sverige och tvärtom? På ZOÉGAS vet vi att beroende på var i Sverige du bor skiljer sig smakpreferenserna på kaffe. Likaså skiljer sig situationerna för intaget av kaffet beroende på om du lever i en hektisk vardag i en storstad eller om du lever i en lugn tillvaro på landet. Många svenskar väljer dagligen att fylla sina koppar med mellanrostat kaffe, till frukost, lunch, eftermiddagsfikan och efter kvällsmåltiden. Vissa tar med sig kaffet som en trogen följeslagare till jobb eller en sväng på stan.  Vi gillar att ta fram smakrika blandningar baserat på hur man vill dricka sitt kaffe. Detta för att alla kaffeälskare, oavsett var man bor eller befinner sig, ska få möjligheten att fylla sina koppar med smakfullt kaffe. Likaså vill vi att blandningen ska passa alla kaffetillfällen som kan uppstå i en vardag, inspirerade av olika regioner i Sverige.

Vi har därför tagit fram ZOÉGAS Stockholm. En design och blandning som är inspirerad av stadslivet och staden Stockholm.  Ett mellanrostat kaffe med en speciellt utvald komposition av bönor från olika delar i världen. Blandningen är gjord på 100% Arabicabönor med livlig syrlighet och en välbalanserad god eftersmak. Stockholm passar take-away-muggen likväl som koppen vid halv-tre-fikan tillsammans med vänner, ja alla kaffestunder som kan uppstå i Sveriges huvudstad.   

Ida Cederlund, sensorisk expert och receptansvarig på ZOÉGAS berättar;
”ZOÉGAS mellanrost Stockholm innehåller ett aromatiskt och mjukt kaffe med en speciellt utvald komposition av bönor från olika delar av världen. Blandningen är gjord på 100% Arabicabönor. Storstadslivet och en mer mobil livstil har legat till grund för inspirationen till kaffeblandningen”.

Stockholm ingår i vår Mellanrost-kollektion, där hittar du våra balanserade och aromatiska mellanrostade kaffeblandningar på 100% Arabicabönor, som smakar precis som en riktigt god mellanrost ska smaka.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till Zoégas existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer

Arabica och Robusta

Det finns i huvudsak två typer av kommersiella kaffebönor; Arabica och Robusta. Arabica står för ca 65% av allt kaffe som odlas idag, och dess smak är rund, mjuk och mycket aromatisk. Det finns flera varieteter av Arabica-trädet och alla har olika karaktär på både växtlighet och smak. Huvudgrenarna heter Typica och Bourbon, och från dessa arter har flera nya varianter odlats fram.

Robusta-bönan står för ca 35% av världsproduktionen och har en stark, bitter och mycket fyllig smak.

Du kanske även skulle uppskatta
Kaffeprovning
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer