"Kaffe på jobbet"

"Kaffe på jobbet" - experten Lars

Lars är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat som Marknadschef i ett annat kaffebolag. Idag arbetar han med ZOÉGAS för Nestlé Professional som ansvarig för vendingoperatörer i norra Sverige. Han arbetar på detaljnivå för att se till att det serveras bättre kaffe på arbetsplatser och menar att hans motivation i arbetet är att få kunderna att uppleva, vad han anser vara Sveriges bästa kaffe.

- På Nestlé Professional ansvarar vi för ZOEGAS hela vägen ut i koppen och ser till att kaffet hanteras på rätt sätt i maskinen. Idag vet nästan alla hur en cappuccino och en latte ska se ut och därför är det av yttersta vikt att vi kan hantera alla detaljer. Det är även viktigt att kunna kombinera god smak med vårt goda hållbarhetsarbete – Coffee by Women, menar Lars.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
- Det mest spännade med mitt jobb är att träffa kunder och att skapa livslånga relationer genom att förmedla förtroende och kunskap. Med min kaffepassion är det även kul och intressant att vara involverad i all parameterstyrning i våra maskiner, så som exempelvis malningsgrader, visphastigheter och vattenkvaliteter. Det viktigaste i mitt arbete är däremot att se till att mina operatörer blir kaffekonsulter så småningom, då jag utbildar mina kunder i ”Solution Selling” genom en tre-stegsutbildning; Basic-, Senior- och Master Barista. När man väl är utbildad tekniker kan man vara med och tävla om att bli Nordens bästa ”Kontorsbarista”, en tävling som för sjätte året i rad arrangeras av Nestlé Professional på Friends Arena och heter ”Coffee Professionals Cup”. Tävlingen går ut på att operatörer från hela Norden tävlar om vem som kan göra det godaste kaffet på kontoret. 

Hur ser en vardag ut i din roll som Key Account Manager på Nestlé Professional?
- Min vardagliga roll handlar om att inspirera kunder och uppmuntra dem att sälja Sveriges godaste kaffe. Det är även viktigt att förmedla varför det är värt att prioritera bra och gott kaffe på jobb. Jag arbetar ofta utifrån en modell likt en prästkrage där den gula mitten på blomman är en god kopp kaffe medan de vita blombladen är mervärdena som vi kan erbjuda våra operatörer om de väljer att samarbeta med oss. 

Varför arbetar du med ett varumärke som ZOÉGAS?
- För att det är det bästa, godaste och drygaste kaffet! Jag tycker så mycket om ZOÉGAS att jag någon dag har lust att ställa en öppen fråga till folk jag inte känner –Vill du köpa ett gott kaffe eller ett mindre gott kaffe? -Vem skulle inte säga att de vill ha ett gott kaffe? Må vara hänt att jag arbetar med ett förhållandevis dyrt kaffe men ZOÉGAS står ju för kvalitet och det är det man betalar för!

Vad är ZOÉGAS för dig?
- ZOÉGAS för mig är ett smakrikt och gott kaffe med en extra speciell och fin smak som sitter kvar i gommen under hela dagen. För mig är ZOÉGAS det absolut starkaste kaffevarumärket och något som man som kaffekonsument bör vilja bli förknippad med. Idag säger många vänner och nya bekantskaper att de dricker ZOÉGAS hemma. Det sa de aldrig när jag jobbade för det tidigare kaffebolaget.

Varför bör ZOÉGAS finnas på jobbet?  
- För att det är det godaste kaffet och för att jag tror att man tjänar på att servera kvalitativt kaffe på exempelvis en arbetsplats, ett hotell eller en restaurang. Med det sagt är det däremot av största vikt att våra operatörer kan ställa in maskinerna på ett optimalt sätt för att det ska smaka som teamet på ZOÉGAS kvalitetsavdelning vill att det ska smaka. Det värsta som kan hända är att kunderna köper en maskin som är fabriksinställd, det gör aldrig ZOÉGAS rättvisa. 

Sitter du på någon spännande kaffehistoria? 
- Förra sommaren introducerade jag ”Cold Coffee” och spenderade en hel helg med att göra cold brew till min kund som skulle ha ett stort event med sin personal. Eventet blev en succé och kunden älskade mitt kalla kaffe så mycket att han valde att lägga ut ZOÉGAS-receptet på sin egen hemsida. Ett år senare är receptet fortfarande den mest sökta artikeln om Cold brew på nätet. Prova att söka på "Cold Brew kaffe" i en sökmotor och se vilken länk som hamnar högst upp! 

Skulle du rekommendera andra att arbeta som expert inom "kaffe på jobbet"?
- Jag trivs väldigt bra i mitt dagliga arbete och skulle gärna rekommendera andra att prova på min tjänst då det är ett kreativt jobb med en vardag som aldrig är den andra lik! Det finns alltid mer att lära, vilket gör mitt arbete otroligt spännande och kul! Inte minst är det roligt att få arbeta med Sveriges bästa kaffe!