Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

ZOÉGAS STÖTTAR SKOLAR I RWANDA MED SPORTUTRUSTNING

ZOÉGAS HÅLLBARHETSPROGRAM
I år har Zoégas valt att stödja barn till kaffeodlare på tre skolor i Mpanga, Rwanda, genom att förse dem med sportutrustning. Syftet med projektet är att uppmuntra barnen till fysisk aktivitet på skolan för att skapa goda förutsättningar till bättre hälsa, välmående och social utveckling.

STÖD TILL SKOLBARN I RWANDA

Varje år investerar Zoégas i ett hållbarhetsprojekt kopplat till bönornas ursprung i den aktuella blandningen. I år har Zoégas valt att stödja barn till kaffeodlare på tre skolor i Mpanga, Rwanda, genom att förse dem med sportutrustning.

Syftet med projektet är att uppmuntra barnen till fysisk aktivitet på skolan för att skapa goda förutsättningar till bättre hälsa, välmående och social utveckling. Dessutom väntas det leda till ökad gemenskap, stärkt självförtroende och förbättrade prestationer i skolan.

Bild på skola med ett volleybollnät

FRÅN BÖNA TILL KOPP

Att valet för investeringen hamnade på skolor i Rwanda är dock ingen slump. Zoégas har tidigare deltagit i ett projekt tillsammans med Öresundskraft för att installera solceller på en kaffestation i samma region och då delat ut uppladdningsbara ficklampor till elever för att de ska kunna studera även efter mörkrets intrång. Långsiktigt engagemang är viktigt för Zoégas och detta är ytterligare ett steg i stöd till denna region och skolelever.

- Vår Grundfilosofi är att hållbarhetsarbete ska genomsyra hela verksamheten och vara ett långsiktigt och pragmatiskt åtagande. Vi jobbar med hållbarhet genom hela kaffekedjan, från böna till kopp, säger Minette Rosén.
Elever som sitter vid skolbänken och diskuterar