Espresso Trattoria
Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Zoégas Trattoria är en kraftfull och fyllig espresso med låg syrlighet och många nyanser. En kärvhet finns, som landar i mjuka toner och fin eftersmak. Trattoria är en tydlig och balanserad espresso baserad på Arabica och Robusta.
En espresso som passar väl som bas i kaffe/mjölkdrinkar. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakrik karaktär som innehåller mörkrostade Robusta- och Arabicabönor.
Känslan att uppleva 800 smaker koncentrerade i 3 cl är en utpräglad njutning. Alla sinnen aktiveras och känslan sitter kvar långt efter att en espresso har druckits. En perfekt espresso har en kraftfull smak med söt ton och kan vara lätt bitter och kärv eller väldigt fruktig och syrlig.
Konsten att skapa en perfekt Espresso
För många italienska baristor är det både en konst och vetenskap att göra en bra espresso. Både bönornas ursprung och espressoblandningens komposition med olika typer och ursprung av bönor har stor betydelse för slutsmaken. Men även rostning, malning, dosering och maskin sätter tydlig prägel på slutkoppens karaktär.
ROBUSTA- OCH ARABICABÖNOR
Det finns mer än 100 arter av kaffeträd, men Zoégas använder de två vanligaste arterna Arabica och Robusta. Arabica ger espresson en mjuk och blommig karaktär, medan Robusta-bönor tillför en sträv och kärv smak. Espresso Nuovo innehåller 100% Arabica, medan Espresso Trattoria och Della Casa har en blandning av Arabica och Robusta.
FINNS SOM
EspressoSMAKPROFIL
URSPRUNG
LatinamerikaVietnam