Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas Egg Coffee

ZOÉGAS EGG COFFEE

Påsken förknippas som bekant med ägg, och på Zoégas hedrar vi gärna traditionen med en äggbaserad kaffedryck. Låter kombinationen motbjudande? Låt dig inte avskräckas. Smaken är fantastiskt ljuvlig och påminner om den italienska desserten Tiramisu, fast som dryck. I andra kulturer, som till exempel i Vietnam, är det inte ovanligt att blanda kaffe med ägg. Vietnamesiskt äggkaffe är helt enkelt en kopp kaffe med ett krämigt skum av kondenserad mjölk och äggula. Förutom den lena smaken ger ägget lite extra energi till din kopp kaffe, vilket gör det till en perfekt start på dagen eller en trevlig eftermiddagsupplevelse. Eftersom Vietnameserna gärna dricker starkt kaffe rekommenderar vi att du använder ett mörkrostat kaffe, såsom Zoégas Skånerost, Mollbergs blandning eller Forza, för att få fram de bästa smakerna i din Egg Coffee. Låt oss ta dig med på en smakresa och upptäck den spännande kombinationen av kaffe och ägg!

Du behöver

  • 2 koppar Zoégas bryggkaffe
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • Vaniljpulver till garnering

Gör så här

(2 portioner) 

 

- Vispa ägget, den kondenserade mjölken och vaniljpulvret med hjälp av en elvisp eller i en mixer tills det bildar en luftig smet. För att testa konsistensen, lägg en matsked av äggskummet på ytan av ett vattenglas. Om äggskummet flyter och har rätt konsistens, är det klart. Om inte, fortsätt vispa lite till tills det blir rätt konsistens.

- Brygg 2 koppar av ditt Zoégas bryggkaffe och häll upp det i 2 glas.

- Toppa varje kaffeglas med det fluffiga äggskummet. För att få en perfekt skiktning, häll äggskummet mot en matsked vid ytan av kaffet och låt det sakta sjunka ner i glaset.

- Avsluta genom att pudra lite vaniljpulver över äggskummet. 

 

Nu är det dags att njuta av din Zoégas Egg Coffee!