Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Två Granita Al Caffé

ZOÉGAS GRANITA AL CAFFÉ

Att äta Granita är ett av sicilianarnas sätt att klara av den heta sommarvärmen. Traditionellt sägs det att de ibland har klättrat upp på vulkanen Etna för att hämta snö och använda den i sin klassiska dessert. Granita är en förfriskande och svalkande frozen dessert som är perfekt för att njuta av under varma dagar.

Här är ett enkelt recept i Zoégas tappning som du kan prova hemma. Det bästa är att det fungerar lika bra med överblivet kaffe som med nybryggt. Du behöver bara några få ingredienser: Zoégas kaffe, socker, vatten och lite citronsaft för extra fräschör.

Så nästa gång du vill njuta av en svalkande dessert under sommarvärmen, prova att göra din egen Zoégas Granita. Det är enkelt, uppfriskande och en perfekt sätt att använda upp överblivet kaffe eller njuta av en nybryggd kopp. Ge dig själv och dina gäster en smakupplevelse som tar dig till de soliga stränderna på Sicilien.

Du behöver

  • 2 koppar bryggt Zoégas Mollbergs
  • 1 dl kallt Zoégas kaffe
  • 2 dl Socker
  • Vispgrädde för garnering
  • Citronsaft

Gör så här

(4 portioner)

 

- Brygg 2 koppar Zoégas Mollbergs och  koka upp tillsammans med 1 dl kallt kaffe och 2 dl socker i en kastrull i 1-2 minuter. Rör om ordentligt.

 

- Låt svalna till rumstemperatur och häll över i en frysbar behållare och ställ in i frysen. Tillsätt lite färskpressad citronsaft för att ge granitan en härlig syrlighet.

 

- Ta ut behållaren efter ca 2 timmar, innan det blivit genomfruset, och använd en gaffel för att blanda runt de redan frusna delarna. Ställ in i frysen igen.

 

- Upprepa proceduren med ca en timmes mellanrum, tills granitan blivit fin iskross.

 

- Servera i glas, toppad med löst vispad grädde.

 

Njut! 

 

Tips! Zoégas Granita al caffè passar utmärkt tillsammans med en kopp nybryggt Zoégas Mollbergs eller Zoégas Espresso.