KLASSISK MIDSOMMARTÅRTA
Jordgubbstårta är en populär sommartårta och är särskilt vanlig att servera under jordgubbssäsongen när de färska jordgubbarna är som bäst. Den är fräsch, söt och perfekt! Njut av en bit jordgubbstårta tillsammans med en rykande färsk kopp Zoégas för den ultimata smakupplevelsen. Den fruktiga sötman från jordgubbarna kombinerat med kaffets rika smak skapar en harmoni av smaker som förgyller varje tugga och klunk. Det är en sensationell smakkombination som tar dig på en resa genom sommarens bästa smaker och dofter. Ge dig själv den gåvan att njuta av denna perfekta kombination och låt dess friska och fylliga smak föra dig på en magisk smakresa.
Ainekset
- Sockerkaksbotten
- Jordgubbssylt
- Grädde
- Svenska jordgubbar
Valmistusohjeet
Baka och dela en sockerkaksbotten i tre delar (tänk på att använda riktigt vass brödkniv, det kan också vara bra att låta kakan ligga svalt innan du skär för att underlätta).
Stryk på jordgubbssylt på första lagret och täck med ett tunt lager vispad grädde. Lägg på nästa botten och täck med vaniljkräm (vi föredrar att använda sprits). Lägg återigen ett tunt lager vispad grädde på innan du lägger på sista tårtbottnen. Stryk hela tårtan med ett generöst lager vispad grädde. Halvera färska svenska jordgubbar och placera uppe på tårtan (cirka 1 cm från kanten). Använd en spritspåse och dekorera kanten och mitten av tårtan med vispad grädde.