Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
Della Casa Header
ESPRESSO

Espresso Della Casa

FYLLIG OCH INTENSIV
ESPRESSO
Della Casa är en klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakrik kaffekaraktär som innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraftig smak, nyanser av flingsalt och en lätt bitterhet med toner av mörk choklad. Bakom varje enskild detalj – från böna till den smakfulla koppen Della Casa finns ett gediget kaffehantverk skapat med kunskap och en stor dos kärlek. Espresso della Casa passar perfekt som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte och finns både som både hela bönor och finmald.

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Della Casa är en klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakrik kaffekaraktär som innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraftig smak, nyanser av flingsalt och en lätt bitterhet med toner av mörk choklad. Bakom varje enskild detalj – från böna till den smakfulla koppen Della Casa finns ett gediget kaffehantverk skapat med kunskap och en stor dos kärlek. Espresso della Casa passar perfekt som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte och finns både som både hela bönor och finmald. Så, njut av din Zoégas-stund tillsammans med en smakfull kopp Espresso Della Casa.

Konsten att skapa en perfekt Espresso 

För många italienska baristor är det både en konst och vetenskap att göra en bra espresso. Både bönornas ursprung och espressoblandningens komposition med olika typer och ursprung av bönor har stor betydelse för slutsmaken. Men även rostning, malning, dosering och maskin sätter tydlig prägel på slutkoppens karaktär.

ROBUSTA- OCH ARABICABÖNOR

Det finns mer än 100 arter av kaffeträd, men Zoégas använder de två vanligaste arterna Arabica och Robusta. Arabica ger espresson en mjuk och blommig karaktär, medan Robusta-bönor tillför en sträv och kärv smak. Espresso Nuovo innehåller 100% Arabica, medan Espresso Trattoria och Della Casa har en blandning av Arabica och Robusta.

SAATAVILLA

Espresso

MAKUPROFIILI

PAAHTO
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
TÄYTELÄISYYS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
HAPOKKUUS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
KITKERYYS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

ALKUPERÄ

Brasilia
Vietnam

MERKINNÄT

Rainforest alliance logo
VI LÄT ITALIENARE PROVA VÅR ESPRESSO
Della Casa är en klassisk espresso med syditaliensk karaktär och en dominans av robustasmak. Espresson har en kraftig smak med nyanser av flingsalt, en lätt bitterhet och toner av mörk choklad. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg, där vi har skapat en smakrik kaffekaraktär med både Robusta- och Arabicabönor. Zoégas använder de två vanligaste kaffearterna Arabica och Robusta, där Arabica ger espresson en mjuk och blommig karaktär, medan Robusta-bönor tillför en sträv och kärv smak.
LÄS MER

LÅT DIN SMAK VISA VÄGEN

Espresso della Casa är det perfekta valet som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte och finns både som hela bönor och finmald. För många italienska baristor är det både en konst och vetenskap att göra en bra espresso, där bönor av olika ursprung och komposition, samt rostning, malning, dosering och maskin alla spelar en viktig roll. Oavsett hur du väljer att njuta av din espresso, så är smakupplevelsen personlig. Öppna dina sinnen och prova dig fram. Vilken espresso är du?
Della Casa kille tjej

UPPTÄCK FLER SMAKUPPLEVELSER

Zoégas åkte till Milano för att låta italienarna prova på deras senaste espresso-sortiment. Zoégas Espresso Della Casa påminde om den italienarna drack hemma, med dess varma känsla. Italienarna gillade Zoégas Espresso Nuovo uppskattades för sin friska, delikata smak. Många italienare gillar att dricka espresso söt, och Zoégas Espresso Trattoria, som hade en fantastisk smak och tydliga aromer av kanel och vanilj. I Italien drickas mjölbaserade espressodrycker som cappuccino och latte macchiato bara till frukost och på förmiddagen.
Della Casa tre espressp